Gamla Stans finaste kaffe!

Vi är stolta över vårt kaffe.
Vi har tagit fram det i samarbete med Johan & Nyström, som är ett av Sveriges bästa specialkafferosterier.
Vårt kaffe kommer från El Salvador, närmare bestämd från familjen Menendez plantage Las Delicias. Familjen har odlat kaffe i tre generationer, och har med det lång och stor erfarenhet, men också ett stort engagemang och kunnande gällande nya tekniker och hållbart tänkande.

På plantagen odlas flera olika kaffe-varieteter, olika kaffesorter, med olika smaknyanser och egenskaper, som man sedan blandar för att få fram exakt det kaffe man vill ha. Man processar också kaffet själva (tvätt, fermentering, torkning, packning) och skickar det sedan direkt till Johan&Nyström här i Sverige.
Inga mellanhänder. Inga konstigheter.

Så här växer vårt kaffe. Så långt från monokultur man kan komma.   Vårt kaffe är gott på fler sätt än i munnen.

Så här växer vårt kaffe. Så långt från monokultur man kan komma.
Vårt kaffe är gott på fler sätt än i munnen.

Väl i Sverige, i Tullinge söder om Stockholm, rostas kaffet försiktigt. Väldigt mycket varsammare än industriellt rostat kaffe – och det är de här två faktorerna som ger oss ett så enastående gott kaffe.

Den långsamma och försiktiga  rostningen gör att kaffet behåller all den karaktär som Familjen Menendez’ arbete givit det.

Rostar man kaffe för hårt förstör man många av de fina smaknyanser det har. Man bränner sönder det helt enkelt. Men tack vare den hantverksmässiga metod rosteriet använder får vi ett komplext och nyanserat kaffe,

Det här är förklaringen till varför våra kaffebönor är mjukt chokladbruna, och inte mörkbruna. Därför doftar de kakao, bourboun och kola.
Därför törs vi säga att vi nog har Gamla Stans finaste kaffe.

Välkommen!

Vårt kaffe

P.S.

Brukar du ha mjölk i kaffet, för att det är för beskt och bittert annars?
Provsmaka en mun av vårt kaffe, innan du häller mjölk i det.
Vi tror att du blir förvånad!

Dela med dig ...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin