Bra karma

Det här med att slänga mat.
Att slänga mat är som krita på griffeltavla. Som ett illa stämt piano. Som en tvestjärt som plötsligt ramlar på en.
GAAAH! VI VILL INTE!!

Vi inventerar kylar och frysar, passar noga att överblivna stumpar, snuttar och felleveranser kommer till nytta. Vi ändrar om i menyer, vi trollar med knäna och ganska duktiga på det har vi blivit. Oftast blir det gott istället för sopor.
Men hur många luncher ska vi göra idag? Hur många kommer just idag?
DET är inte alltid lätt att veta. Ibland tar dagens lunch slut. (Det betyder ju inte att någon får gå hungrig – vi har ju köttbullar och soppor och mackor och… och … och bullar…!)

Ibland har vi några portioner över. För lite för att vara något att sälja nästa dag.
Men man slänger inte mat.
Det gör för ont i själen. Det går åt sjuttioarton liter vatten för att producera ett kilo nötkött. Massor av diesel. Allt det vi köper, transporteras hit till Brända Tomten i Gamla Stan.
Varje gnutta som hamnar i soppåsen är mer än förlorade pengar.
Det är förstörda resurser, förstört arbete, meningslösa transporter.

Så därför hoppas vi att ni kommer gilla Karma lika mycket som vi!
Karma handlar om att rädda mat. Restauranger, bland annat vi, säljer mat som annars skulle slängas, till ett rabatterat pris. Du köper och betalar via en app, och kommer och hämtar maträtten, som vi packat så att du kan ta den med dig.

Så skynda dig, Ladda ner appen, var med och rädda mat!

 

Karma

Dela med dig ...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0