Det går bra nu, så nu stänger vi!

9 januari, 2015

Vilket år!

Vi sitter och bläddrar bland bilderna som vi tagit under året som gått, och vilket år vi har haft! 2014 har sannerligen bjudit på hårt arbete, roliga möten, fantastiska stunder och massor av god mat och gott vin. (Och kakor!)

Vi inledde året med buller och bång. Bokstavligen talat. I undervåningen slet byggarbetarna medan vi på ovanvåningen höll för öronen. Några dagar stängde vi till och med, eftersom man bilade betong så att hela huset skakade. Sen lugnade det sig, den vackra trappan monterades, och med det började vi ana hur fint det skulle bli.

Snart ska den upp!

Samtidigt hade vi sportlov med after ski och dessertbuffé, Alla Hjärtans Dag-middag, och semmelfest. Semlorna sålde som smör i solsken, och uppskattade blev de, för vår semla röstades fram som Stockholms Bästa Semla! Tack!!

9

Våren och sommaren kom, vi försmäktade i värmen och fick möta gäster från hela världen. Nu i vintermörkret är det en fröjd att samla ihop alla små lappar de lämnat efter sig i skålarna i fönstrena. Andra lämnade hälsningar på tripadvisor och instagram, och vi tackar och bockar för alla fina omdömen – och lyssnar och blir ännu bättre de gånger någon inte blivit riktigt nöjd.
Vi fick vår helt egna kaffeblandning från Johan&Nyström och vi blev omnämnda i White Guide.  VI smygöppnar undervåningen, och har våra första fester och evenemang, och vårt första bröllop!

IMG_0151_1000n

I September hade vi vår årliga välgörenhetskonsert i Tyska Kyrkan, och i år slog vi på stort och samarbetade med Måns Zelmerlöw, som tog med sig Erik Segerstedt, Triple&Touch och Star Choir, och det blev en kväll som vi sent glömmer. Personligen är jag inte så lite tacksam, både över alla pengar (234881 kr!!) som samlades in till skolorna i KwaZulu Natal, men också för att Tyska Kyrkans vackra fönster höll. Efter konserten invigde vi undervåningen, och baren gjorde stor succé!

MånsZelmerlöw

Hösten kommer, och med det blir vi besatta av Besatta Teatern, som under en lång rad torsdagar fyller vår undervåning med sång och skratt. Vi firar alla helgons dag och Halloween och dukar upp för Afternoon Tea, och blir förvånade när en av bagarna kommer med ett fat kokostoppar. Ännu mer förvånade blir vi när vi får veta att en av våra tårtor flugit ut i världen.   Vi får flera mycket generösa recensioner av restaurangen, vilket gör att vi till vår glädje – och förtvivlan! –  tvingas meddela gäster att vi har helt fullbokat.

10668930_10152794666883044_2952427183317129706_o

Advent kommer, knutarna byts ut mot lussebullar men pepparkaksbyn blir inte riktigt lika stor som vanligt eftersom bageriet jobbar för högtryck inför mässan Mat För Livet, Dessutom har vi börjat leverera bröd till flera butiker! (Ja, vi säljer självklart gärna bröd i fler butiker, hjälp oss att hitta de bästa!)

Under Kastanjen, nyhet i sortimentet på Ica Kvantum i Viksjö

Under Kastanjen

Jultallrikarna kommer in på menyn, och dessertbuffén gör succé.
Med champagne skålade vi in nyåret.

Och där är vi nu.
Med en restaurang som mår toppen men med ett kök och två bagerier som går på knäna.

Så nu tar vi en paus.

Vi stänger!
Vi stänger i hela tre veckor, vi bygger ut hela köket, och det glutenfria bageriet, för även om vi har bagare, konditorer och kockar som nästan kan trolla så kan de inte stå på varandra och stjäla ugnar av varandra. Så vi stänger måndag 12 januari, bygger ut, och återkommer 2 februari, mer peppade än någonsin!

Stay tuned!

Dela med dig ...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin