I det mest personliga

För några år sedan skämdes vi bort med pompa och ståt. Två prinsess- och ett prinsbröllop på bara några år. Pukor och trumpeter ekade mellan gränderna i Gamla Stan när paraderna drog fram, och från Skeppsholmen dånade kanonsaluterna. Vi lärde oss ord som panegyrik, kraschan och coiffe från oändliga tv-sändningar.

Själv minns jag, från min barndom, vår drottnings bröllop. Då var jag i värsta(bästa?)  prinsess-åldern, och var djupt besviken på hur o-prinsessig hennes brudklänning var. Inga volanger, inga krinoliner, men lite stilig var hon allt ändå.

Om man gifter sig med en kung så kan det nog vara svårt att krångla sig ur pompan och ståten, men för oss vanliga dödliga har vi det valet.
Om vi vill gifta oss stort, kan vi. Men om vi vill göra på ett annat sätt, får vi!

Ola och Natalie hörde av sig till oss, eftersom de ville gifta sig på Brända Tomten, det torg som ligger precis utanför vår dörr. För dem är det en speciell plats med ett speciellt värde eftersom Ola har en helt egen seriefigur, som råkar bo just här.

Brända Tomten - en magisk plats för Ola och Natalie

Brända Tomten – en magisk plats för Ola och Natalie

När de dessutom hade de en hel del helt egna idéer kring middagen så jublade vi.
För precis så tänker vi.
En vigsel är en mycket personlig stund. Det är en stund då man manifesterar sin egen kärlek till sin partner inför världen, men också en stund då man visar vem man vill vara. Vi är alla olika, och vi har ofta ganska olika bilder av hur ett ”drömbröllop” ser ut.

Ibland krockar det med vad omvärlden förväntar sig, och det kan ibland vara konfliktfullt. Det är synd och väldigt onödigt. Det borde i stället få vara just en stund där man får berätta om vad man drömmer om och hur man vill att livet är.
Inte vad man tror att världen förväntar sig.

Mjölk och chocopops, visst kan man skåla i det!

Mjölk och chocopops, visst kan man skåla i det!

Ola och Natalie har sin bild, och berättar om den för oss, och när vi inte förfasar oss så presenterar de nästa idé. Som vi glatt kommenterar: Åh, så kul. Det fixar vi!
Så därför får Ola och Natalies gäster inte välkomstmingla med champagne, utan med något helt annat, och personligen blir jag glad ända ner i tårna, när jag minns hur Ola lyckligt kramar om sin brud och utbrister: ”Åh, vi får tacobuffé, älskling!!” när vi sitter ner och pratar och planerar.

Klart ni ska ha tacobuffé!
Varför skulle man inte ha tacobuffé när man gifter sig på en fredag?

Ola och Natalie

Grattis och lycka till, Ola och Natalie!

 

Dela med dig ...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin