Fruntimmersveckan!

17 juli, 2014

Nu inleds fruntimmersveckan, och det är en tradition med gamla anor. Under medeltiden uppmärksammade man olika helgon och det är ur den traditionen våra namnsdagar kommer och under en vecka på sommaren firades flera kvinnliga helgon, t.ex. Maria MagdalenaMargareta av Antiocha och Christina av Bolsena. Några namn ur den medeltida namnlängden har försvunnit sedan dess, andra har kommit till.
Enligt Bondepraktikan är fruntimmersveckan en ovanligt regnig period av sommaren, och i synnerhet Margaretas dag är särskilt rik på nederbörd.
Huruvida det är sant tvista olika meteorologiska institut om…

Det här är en av våra populära bröllopstårtor. Det är en ganska frisk tårta, fylld med en citronkräm, och bottnarna innehåller bland annat vallmofrö, vilket ger den ett litet knaper, som förvånar. Det här är en tårta man kommer ihåg.

Magdalenas prickiga Citrontårta

Varje år firar vi fruntimmersveckan med en helt nyskapad tårta, och vi går ut hårt med att, på fredag 18 juli,  fira Fredrik (!!) med en härligt frisk rabarbertårta.

Sen följer Sara på lördag, och till henne har vi en moussetårta med choklad och hallon och Margareta hyllas med en alldeles fantastisk flädermoussetårta.

Måndagens Johannatårta är fylld av maräng, grädde och färsk frukt och dagen därpå kommer Magdalenas prickiga Citrontårta.

På Onsdag dansar Emma in med en maffig chokladtårta med hallonmousse, och cream cheese-fyllning och vi avslutar veckan med en riktig klassiker, den enda av tårtorna som är återkommande, vår – vid det här laget berömda – Christinatårta.

Se, en anledning för varje dag, att slinka in i skuggan under vårt vackra träd.

Välkommen!

Dela med dig ...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin