Gästspel Under Kastanjen: Vincent Arrhenius!

9 december, 2016
Vi är jätteglada, och stolta, över att få besök av Vincent Arrhenius under 2017.

Vincent Arrhenius, sittandes med ett glas rödvin framför sig

Vincent Arrhenius. En av Sveriges mest pålästa vinexperter. Foto: Hanna Reuterwall

Vincent ”Vinbonden” Arrhenius är en av Sveriges kunnigaste vinexperter och högst vinutbildad i Norden. Han utbildade sig i Bordeaux på 1990-talet och har haft många olika roller i vinbranschen. Vincent har bl a varit Nordenchef för den australiska vinindustrin och ansvarig för Systembolagets provningsverksamhet.
I dag är han egenföretagare och arbetar med vin på flera olika sätt. Vincent arrangerar vinresor, håller provningar, utbildar sommelierer samt arbetar som föreläsare och vinskribent. Hans första vinbok vann pris för Bästa svenska vinlitteratur och Tredje bästa vinlitteratur i världen.

Tillsammans med Vincent arrangerar vi två vinprovningar under februari och mars.

NYA ZEELAND – ett både enkelt och komplext vinland
Torsdag 16 februari 2017 kl. 18:00-ca 20:30
Nya Zeeland är det mikroskopiska landet som lyckats med konststycket att få ut sina viner i världen utan att priskriga sig in på nya marknader. Landet totaldomineras av druvsorten sauvignon blanc och det är den nässliga krusbärsfruktiga stilen som vunnit konsumenters hjärtan världen över. I dag bedrivs avancerad forskning med häpnadsväckande resultat.
Nya Zeeland är ett land jag fascineras av och gärna åker tillbaka till.

Inledningsvis berättar jag om vinlandet Nya Zeeland och vi provar totalt 6 viner, både typiska och mer oväntade. Två av vinerna provar vi till förrätten och de resterande fyra till huvudrätten. Vi avslutar middagsprovningen med kaffe och pralin.

AUSTRALIEN – ett litet land med stora viner
Torsdag 16 mars 2017 kl. 18:00-ca 20:30
Australien är det lilla landet med de stora vinerna, i synnerhet de gjorda på druvsorten shiraz. Det är samma druva som i Frankrike heter syrah. Den kan gå från stramt pepprig till varmt björnbärsfruktig. Den australiska stilen har blivit så hyllad att Sydafrika försöker kopiera den och vissa producenter i Sydfrankrike väljer att skriva shiraz i stället för syrah på etiketten.

Jag har en väldigt personlig relation till vinlandet Australien. Under fem år arbetade jag dagligen med australiska viner och utbildar fortfarande blivande och färdiga sommelierer i ämnet.
Inledningsvis berättar jag om vinlandet Australien och vi provar totalt 6 viner, både typiska och mer oväntade. Två av vinerna provar vi till förrätten och de resterande fyra till huvudrätten. Vi avslutar middagsprovningen med kaffe och pralin.

Datum: tors 16/2 2017 (Nya Zeeland) och tors 16/3 2017 (Australien)
Tid: Vi börjar kl. 18 (och vi räknar med att vara klara ca kl. 20:30)
Ingår
• Föredrag.
• Provning av 6 olika viner.
• Förrätt, huvudrätt och kaffe/te+pralin.
• Faktablad om provningens tema.
Pris: 795 kr/tillfälle eller 1 395 kr för båda provningarna.

Boka genom att maila!

Dela med dig ...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0