”It’s just wine. Drink it!”

Charles Smith

Charles Smith

Från Walla Walla,i Washington State, på Amerikas västkust har Charles Smith skakat om vinbranschen en smula.
Han har en minst sagt egen stil.
Han ser ut som en gammal rockstjärna. Kanske för att han tidigare varit manager och turnéledare i Europa under många år.
Sedan bytte han fot, och flyttade till Walla Walla, och köpte en vinbutik.
Där började det.

Han är så långt från det traditionella vinmakeriets ofta lätt snobbiga sätt man kan komma, men det gör honom inte mindre passionerad eller skicklig i sitt värv. För honom är det enkelt:

Vin ska vara gott och vin ska vara roligt.

Flera av hans viner har fått fina priser, och han har själv blivit uppmärksammad och utvald som Winemaker of the Year i Amerika både 2009 och 2014.

The Velvet Devil

The Velvet Devil

Vi, Under Kastanjen, gillar både Charles Smith och hans viner, och har fastnat för deras direkta tilltal. Det här är viner som det är lätt att tycka om.

The Velvet Devil är ett av vinerna från hans vingårdar. ”Devil” har vi haft ganska länge på vår vinlista, och vi behåller det gärna länge än.

Det är en merlot som är tämligen druvtypisk i sin runda fruktighet.
Den har först jäst på ståltank men därefter lagrats på franska ekfat i 10 månader.
Det har lagt till en tydlig fatton till fruktigheten från druvorna.

Vi tycker om den mjuka frukten. Man känner mörka körsbär, svarta vinbär och lite lakritstoner i det, och också en doft av choklad.

Vinet är lättdrucket, och passar utmärkt på egna ben som ett socialt ”sitt-å-prata”-vin, men är också toppen till en ordentlig bit kött.
Charles Smith själv beskriver The Velvet Devil så här:

”If velvet had a flavor this would be it. Bittersweet chocolate, dark Italian cherries. Sweet rose petals with a firm, satiny finish. Pure Washington Merlot. HELL YEAH!”

Dela med dig ...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin