Under Kastanjen blir med snaps!

Äntligen kan vi berätta, för nu är det klart!

Vi har haft en idé ganska länge, om att ha en egen snaps, men att börja bränna själva har vi varken kunskap för, eller plats till. Men en bra snaps är lite A och O för mycket av vår svenska husmanskost. Sillen, kräftorna, julbordet…
Det är rätt ofta man verkligen vill ha en liten fin snaps.
Dilemma.

Men man måste inte göra allt själv. Man kan ge sig ut och leta efter någon som är lika bra på att göra snaps, som vi är på det vi gör.
Och vi har hittat henne.
Ja, det är en tjej.

Malin visar sitt bränneri, och berättar om processen att bränna olika typer av sprit

Malin Edman Brogarth visar sitt bränneri, och berättar om processen att bränna olika typer av sprit

Malin ”brinner för det som bränner”.
Hon gör helt galet bra snaps!

I liten skala, med tokbra råvaror, gedigen kunskap och stort engagemang.
Med de förutsättningarna blir det alltid ett fantastiskt slutresultat.

Så nu gör Malin från Gnesta Bränneri snaps för Under Kastanjen, och vi åkte dit i tisdags och etiketterade de första flaskorna och fick se hennes lilla bränneri.

Therese och Rebecka etiketterar de första flaskorna i vår första leverans.

Therese och Rebecka etiketterar de första flaskorna i vår första leverans.

Jo. Det är litet, det handlar om riktigt småskaligt hantverk, och ”pannan” kallas, som sig bör vid förnamn. Han heter Carl.
Vetet som används under processen kommer från åkrarna precis utanför fönstret, och när det har använts färdigt får bonden tillbaka det, och använder det som foder till sina kor. ”De gillar det jättemycket!” berättar Malin.  (Nej, det innehåller ingen alkohol!)

Pannan, hjärtat i bränneriet.

Pannan, hjärtat i bränneriet.

Snapsen då?
Vad kan vi säga om den?
Att den är god.
Den är rent ut av jättegod.
Den är välbalanserad och elegant, med en tydlig ton av citron, och dill, och nej, dillen tar inte över och blir stökig och oborstad. Det här är den perfekta snapsen till sill!
Vi har blivit med snaps!
Hurra!

Dela med dig ...Share on Facebook89Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0