Dryck

IMG_1806_800

Oavsett om du bara vill ha ett glas vin och några oliver eller äta en trerätters middag är du välkommen in Under Kastanjen.
Vi berättar gärna om våra viner, och i vår vinbar en trappa ner har vi ett större sortiment än det vi presenterar här.

Vitt vin / White wine

Eve,
Chardonnay                                

Urbanihof
Grüner Veltliner

Chalk Hill Blue


Malvasia Bianca,

Birichino
I Monterey, Kalifornien har vi hittat den här höjdaren. Det är ett ordentligt fruktigt vin (men med högre syra än man tror!) med tydlig doft av fläder och lietchefrukt, som passar utmärkt till vår Toast Skagen, men lika gärna som ett ”sitt-å-prata-vin”, kanske ihop med en av våra hemgjorda tryfflar.

Chablis,
Chardonnay

Rött vin / Red wine

 

Colli Vicenti,
Merlot

The Velvet Devil,
Merlot
Det här vinet är vad det heter, en sammetslen djävul. Ett smakrikt och kraftfullt vin. Det är lätt att tänka på riktigt mogna körsbär, och ofta känner man också en doft av lakrits i det. Vinet är lagrat tio månader på franska ekfat, och tanninerna känner man tydligt, men strävheten uteblir, bara känslan av en sammetslen smekning blir kvar. Vinmakaren, Charles Smith, säger så här om Velvet Devil  ”If velvet had a flavor this would be it. Bittersweet chocolate, dark Italian cherries. Sweet rose petals with a firm, satiny finish. Pure Washington Merlot. HELL YEAH!”

Sartori Valpolicella
Ripasso Doc                                 

Ripasso, Ripasso! Ljuvliga ripasso! I Veneto, där man gör Amarone, gör man ofta också Ripasso, som är en mjukare syster till den ibland ganska tuffa amaronen. Vinet jäses två gånger, den andra gången på druvrester från amaroneproduktionen, vilket ger en extra skjuts av färg och smak. Sen får det ligga på stora ekfat hela 18 månader. Det här är ett stort vin, med tydlig svart vinbärs- och körsbärston, men också torkad frukt, vanilj och lakrits kan man ana. Det här vinet passar utmärkt till en rejäl köttbit, förslagsvis vår biff eller lammfilén.

Barolo Marialunga DOCG           
Piemonte, Italien

Chateauneuf-du-pape
Les trois Couronnes
Troget traditionen i  Chateauneuf-du-pape i Rhônedalen blandar man flera druvor för att få fram det här vinet; Grenache, Syrah, Mourvedre och Cinsault. Resultatet är världsberömt. Vinet är fruktigt och mjukt, och med en påtaglig ton av mörka bär och hallon.

Albino Armani Amarone
della Valpolicella Doc                       

Utanför Verona i Italien skördar man druvorna Corvina och Rondinella, och lägger dem sedan på tork. Druvorna torkar i minst 100 dagar innan de sedan pressas. Den här processen, typiskt för just Amarone,  ger ett mycket smakrikt och karaktärsfullt vin, och här hos oss serverar vi en riktig tuffing. Vår Amarone är smakrik, full av färg och tanniner, med en lång eftersmak där man kan ana både timjan och russin. Det här vinet passar utmärkt till lammet på vår meny, och spara gärna ett glas till ostbrickan.

Rosévin / Rosé wine

 

ViNo
Sangiovese, USA

Vad vore sommaren utan ett glas immig rosé? Vår rosé är precis så som rosé ska vara: Fruktig, frisk, med smak av jordgubbar och tropiska frukter som mango och passionsfrukt. Vi lägger dem på kylning och gör oss redo för sommaren.

Mousserande /Sparkling

Husets cava

 

Cattier Champagne
Champagne Premier Cru
Pinot Noir, Chardonnay

Dessertvin / Dessert wine

Albana di Romagna Passito 
Romagna, Italien

Det här vinet är gjort på druvan Albana, som odlas i Romagna i Italien. Det är delvis gjort på torkade druvor, och har lagrats sju månader på ekfat. Det har en stor doft av bergamott och saffran, persika och många känner syltade apelsinskal också. Vinet har en härlig sötma, men också en frisk liten syra som lättar upp det. Apelsinsmaken är påtaglig, men vi anar också saffran, honung och mandel. Det här vinet passar perfekt till vår Crème Brülée

Birichino muscat Canelli                                       
En fantastisk middag behöver en fantastisk avslutning och här har vi en riktig liten karamell. Från Monterey i Kalifornien kommer det här dessertvinet, sött och friskt, med tydlig smak av fläder,  färska aprikoser och mandarin.  

Quinta do Pégo Vintage Port                                      

 

 Öl / Beer

Arboga                             55kr

St Eriks Organic              59kr

St Eriks Pale Ale              59kr

Weihenstephaner,
veteöl                               75kr

TT Original lager 33cl
(ekologisk)                       49kr

Glutenfri öl
Glutenfri öl är lite extra viktigt för oss.

O’Mission 33cl                  68kr

St Peter’s                          75kr

Bernard                         75kr

Lättöl /low alcohol beer
Spendrups                       32kr

Enskede
Pale Ale                         42kr
Enskede
Fågelkärrs Bitter          42kr
Enskede
Stora Gungans Porter  42kr

Cider
Angry Orchard, äpple,
(glutenfri)                           55kr

Dela med dig ...Share on Facebook5Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0