Månadens vin – Mars

S Sangiovese di Romagna

Romagna i Italien är känd för sin fantastiska mat. Härifrån kommer parmaskinkan och parmesanosten, och härifrån kommer också det här vinet.
Det är gjort på Sangiovese, men inte samma variant av Sangiovese som vi känner så väl från
t. ex Toscana eller Chianti. Druvan muterar lätt och finns i otaliga olika ”kloner”.

De här druvorna är handplockade och sorterade. Därefter varsamt pressade. Vinet har genomgått två jäsningar, först en ”vanlig”, och sedan en malolaktisk jäsning, en process där äppelsyran i musten omvandlas till mjukare mjölksyra.  Vinet har lagrats på ståltank och sedan i flaska några månader innan försäljning.

Vinet är fruktigt och smakrikt. Det doftar av körsbär och örter, och smaken följer doften. Tanninerna är mjuka och eleganta.

Välkommen!

Romagna S

Dela med dig ...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0