När björklöv faller Under Kastanjen

Rätt eller fel?
Nej.
Helst inte.
För vem vet vad som är rätt eller fel?
Det handlar ju oftast bara om perspektiv och erfarenheter.

Då är det bättre att tänka ”fungerar” eller ”fungerar inte”.
Då är det lättare att hitta det där som är lite ovanligt. Lite roligt. Lite udda.

David är en lite udda typ. Med udda idéer. Vi lyssnade och vi smakade, skrattade och tänkte: ”Jamen varför inte? ”
Allvarligt:
Varför inte? 

Så nu får ni chansen att prova något som är helt utanför vad vi är vana vid.
Utanför det som är ”rätt”.

David Hassan, en halvtokig skotte, gör nämligen ett starkvin.
Producerat i Sverige. I Härjedalen.
Gjort på  – håll i er – björksav.

Bjork - något alldeles utöver det vanliga!

Bjork – något alldeles utöver det vanliga!

David samlar varsamt björksav på våren. Hettar upp den, låter den jäsa, och lagrar den sedan i över ett år i glasdamejeanner i en sval jordkällare. Resultatet är häpnadsväckande.
Det är friskt, det är lite sött, det är kryddigt, och det är en fantastisk apertif.

Så fort vi hinner ska vi prova att blanda en ”dry bjork”, för vi har en känsla av att gin och bjork fungerar lysande ihop!

Så vidga vyerna, tänj sinnet lite, medan ni sitter med menyn och gör er beställning, eller njut den till vår fina chokladmousse.
Bjork är något utöver det vanliga.

 

Dela med dig ...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0