Om torktider, stenhårda servitrismuskler och viktiga prioriteringar

Äntligen.
Ett nytt år.
De nya löftena om mindre socker och fler spinningpass har gått åt skogen, så nu laddar vi med en espresso och växlar upp på riktigt.
Den här tiden på året gör vi Under Kastanjen det genom att inventera, städa som tokar och måla om.
En restaurang som inte har stängt många dagar på ett år slits. Ny färg behövs här och där, och ekgolv behöver absolut oljas in.

Så gör vi i år också.

Så på måndag. Då. Då är det tomt och mörkt i bageriet.
Ugnen hinner kallna. (Det händer inte ofta!)

Så tänkte vi: ”Vi stänger på måndagen, och sen har vi stängt i en vecka eller så”

Sen fick vi ett mail från Amanda.

Alla som jobbar på restaurang bär.
Ofta, mycket och tungt.
Alla som jobbar på restauranger vet en del om muskler.
Om nackar och ryggar och axlar.
Om sånt som gör ont.

Så när Amanda mailar, och vill ha fest hos oss tänker vi först: Nej, det går inte, då är det målarfärg överallt!
Men sen tänker vi en gång till.
Amanda vill inte fira i största allmänhet.
Hon vill fira att hon pluggat färdigt, och Amanda kan en massa om infraspinatus, supraspinatus, trapetzius och deltoideus.
Det är latinska namn för muskler i ryggen och axlarna, och människor som kan sånt gillar vi lite extra.
Amanda blir läkare och det vill vi också fira!

Dessutom – en liten kul detalj: De av er som känner oss lite mer, vet att vi är ganska många Therese som jobbar Under Kastanjen.
Två av de mindre, men ack lika viktiga, musklerna som stör överarmens rörelser heter Teres major och Teres minor.

Så självklart öppnar vi för att Amanda ska kunna fira!

14-17 januari: Stängt 18-20 januari, öppet som vanligt, 21-24 januari stängt, sedan öppet som vanligt igen

Alltså.
Vi stänger på måndag.
Sen håller vi öppet fredag, lördag och söndag, som vanligt.

Sen blir det måndag, och då stänger vi en gång till och öppnar sedan lagom till helgen igen.
Klart som korvspad!

Dela med dig ...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0