Honung, råsocker, strösocker och muscovadosocker

Socker, raffinerat socker och …annat socker.

Socker.
Helt vanligt socker, bara.

Men har du provat och jämfört någon gång? Hur smakar muscovadosocker jämfört med vanligt strösocker? Vilken sort socker använder du helst om du ska göra en glaze till revbensspjällen? Varför?

Honung, råsocker, strösocker och muscovadosocker

Honung, råsocker, strösocker och muscovadosocker

Om man tänker så, så är det ju inte speciellt konstigt att vi blir nyfiken på vad ”ett glas rött” betyder för dig? Vad tycker du om?

Om man tittar på vad systembolaget säljer, så gillar vi svenskar sockerrika och fruktiga viner från Italien, och viner som imiterar sockerrika och fruktiga viner från Italien.

Så går du på restaurang och beställer in ett vin från Italien.
Vinkyparen pratar på, och du säger: ”Det blir säkert bra…”
När du har det i glaset blir du förvånad.
Du läser på flaskan. Det står något om Barbera och Piemonte, och du känner inte alls igen dig. Vad hände? Vad är det här?

Du lärde dig något nytt.
Du klev utanför stigen du brukar gå på, och fick något nytt och annorlunda i glaset. 

Vinprovning

Vinprovning

Vi håller regelbundet vinprovningar.
Vi gillar att berätta om vin,
Vi tycker att det är kul när du blir nyfiken på varför det du dricker smakar som det gör.

Vi har några ”färdiga” vinprovningar, men oftast skräddarsyr vi vinprovningar utifrån vad du är nyfiken på.
(Kan man känna skillnad på riesling från Australien och riesling från Tyskland? Kom så kollar vi! )
(Jag har hört att de gör mousserande vin i England, är det sant? Är den lika god som champagne? Kom så kollar vi!) 

Och nej. Det är varken speciellt krångligt, eller väldigt dyrt, och det räcker att ni är två personer som vill komma.

Så.

Vad vill du ha i ditt glas i kväll?
Varför just det?

Dela med dig ...Share on Facebook13Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0