Talrik tallrik! 2015

En tallrik med julmat.
Inte ett julbord.
En tallrik. (Eller två..!)

Från söndag 1 advent erbjuder vi två jultallrikar, en liten och en stor.

Den lilla är perfekt till lunch, medan den större är utmärkt på kvällen.

Den lilla tallriken är helt enkelt en tallrik full med julmat: Någon sillbit, några köttbullar, skinka, prinskorv, potatis och ägghalva med räkor.
Den stora tallriken är i två serveringar. Först en kall tallrik med gravad lax, några sillar, ägg och paté, och därefter en varm tallrik med köttbullar, skinka, prinskorv, Janssons frestelse, revbensspjäll, rödbetssallad…

Den lilla tallriken serverar vi dagtid, den kostar 195kr.
Den stora tallriken serverar vi kvällstid, den kostar 365kr.

Vill man äta den stora tallriken till lunch, vill vi gärna att man förbeställer den, exempelvis genom att e-posta oss.

Jultallrik

 

Vi får ibland frågan om varför vi inte har ett traditionellt julbord.
Så här tänker vi:
Vi vill erbjuda ett alternativ till julbord.
Ofta är ett julbord fantastiskt, men också överväldigande, och i ärlighetens namn äter man ju alltid alldeles för mycket…

Sen har vi märkt att många uppskattar att komma till oss och äta jultallrik, om inte alla i sällskapet vill ha julmat, eftersom vi har den ordinarie a la carte-menyn samtidigt. Många restauranger har bara julmat under december.

Det finns ännu ett skäl.
Vi gillar inte bufféer, av allergiskäl.
Det räcker med att en gäst lägger en sked på fel tallrik, så kan gluten hamna i någon rätt som vi säger är glutenfri.
När vi säger att en rätt är glutenfri måste vi veta att den verkligen är det också.

Välkommen!

Dela med dig ...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0