Törnrosa..?

Alla som driver restaurang vet att allt inte hänger på maten.
Det spelar ingen roll hur god maten är, om du får den uppslängd i en hundmatskål, och får sitta på en sliten trasmatta på ett betonggolv.
Då blir det troligtvis inte någon stjärna i Guide Michelin.

Det är minst lika viktigt att en gäst trivs. Känner sig välkommen, bekväm, omhändertagen.
Att man har ett helt koncept som fungerar.

Vi har inte en supermodernistisk krog, där vi gör skum av alla såser, där glassen fryses vid bordet med hjälp av flytande kväve, eller där man riskerar att få skäll av en kypare om man råkar gilla rött vin till sin lax. (Åh, vi har ett vin i vinbaren… men det ska vi berätta om en annan gång….)

Vi vill att man på något sätt ska känna sig som … hemma hos farmor eller mormor. Ni vet:  Goda kakor, rejäla portioner av maten och  man kan komma förbi, även om man inte har dyraste finkostymen och man kan sparka av sig skorna under bordet, om de är onödigt uppkäftiga.

Idag fick vi ett alldeles underbart kvitto på att vi har lyckats.

Ett lite större sällskap kom, för att äta en sen lunch. De kom till oss efter en del turistande, och innan dess en låååång flygresa över ganska många tidszoner.
De valde ett bord i vår vinbar, och de blev sittande en god stund med kaffet på maten.
Två av herrarna bytte sittplatser, till några av våra röda fåtöljer.

Där blev de sittandes.
En gentleman i varsin fåtölj, med fötterna bekvämt upplagda i motstående möbel, djupt sovandes.
En god stund.
Resten av sällskapet hann med både kakor, påtår, tretår och femtår.

Vi smög förbi försiktigt, för att inte väcka dem, lyckligt leendes inombord över att vi verkligen lyckats med vår föresats.

Hos oss kan man känna sig som hemma.

Fåtöljer

Nej.
Någon bild på de sovande gentlemännen bjuder vi inte på, så du kan tryggt kura hos oss du med.

Välkommen

Dela med dig ...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0