Toscakaka

Många av våra gäster är långväga.
Ibland står vi till och med med på listan över ställen de ska besöka, när de ändå kommer till Stockholm.
Det är det glutenfria bageriet som drar, för lever man med celiaki så är man inte bortskämd med att få välja när det kommer till fikabröd.

Man får ta det som bjuds, om det finns något överhuvudtaget.

Det här är en present till er, våra långväga gäster. <3

Under Kastanjens glutenfria toscakaka

Under Kastanjens glutenfria toscakaka

Toscakaka

Kakan

100g smör

2 ägg

1 ½ dl strösocker

1 3/4 dl Semper finmix (102 g)

1½ tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

½ dl hett vatten

1 tsk fiberhusk

 

Glasyr

150g smör

1½ dl strösocker

3 msk Semper finmix

3 msk mjölk

80 g mandelspån

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en rund springform, 24 cm i diameter. Formen ska inte bröas, men det går bra att strö kokosflingor på den om man vill.

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda Semper finmix, fiberhusk, bakpulver och vaniljsocker i en bunke, sikta ner det i ägg- och sockerpöset.
Koka upp vattnet. Rör ner vattnet och det smälta smöret försiktigt.
Häll smeten i formen och grädda cirka 35 minuter i nedre delen av ugnen. Känn gärna med en sticka, kakan ska inte vara färdiggräddad utan fortfarande vara kladdig inuti.

 

Glasyr

Blanda alla ingredienser i en kastrull. Värm massan försiktigt under omrörning tills alltsammans blandat sig och tjocknat. Bred glasyren på kakan och grädda kakan ytterligare i 10 minuter på 175 grader, lite högre upp i ugnen. Låt svalna.
Ta bort formen och servera.

 

 

Dela med dig ...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0