Vatten, bara helt vanligt vatten.

Vatten.
I Sverige har vi ett fantastiskt vatten. 
Ändå köper vi miljoner flaskor med buteljerat vatten. 
Helt vanligt kranvatten, som kolsyras. Eller som säljs, ”stilla”, som det är. 
 
Det är inte riktigt klokt. 
På en restaurang så hanteras väldiga mängder backar och flaskor. Backar som bärs, staplas på höjden, bärs igen, töms och fylls, och bärs vidare. 
Backarna körs hit, och backarna körs här ifrån.
Allt för att transportera en massa flaskor.
När vattnet redan finns i kranen.
 
Det är ett miljömässigt vansinne, och det är faktiskt också ett arbetsmiljöproblem. En back är inte tung, men den sjuttonde backen är tung, den trettioandra också. 
Och vi bär varje dag. Sju dagar i veckan. 
 
Därför har vi beslutat oss för att sluta sälja buteljerat vatten på 33cl glas. 
Istället har vi investerat i en vattentapp där vi kolsyrar vattnet på plats. 
Vi hoppas att du gillar det minst lika mycket som vi gör! 

Och du. Säg till om du vill ha en citronskiva i ditt glas!

 

Dela med dig ...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0