Vinprovning med mat med Vincent Arrhenius – Succé!

24 februari, 2017
Den vinprovning med mat, som vi höll tillsammans med Vincent Arrhenius blev en supertrevlig kväll, och vi både lärde oss en hel del nytt, och blev duktigt överraskade.
Det blev en härlig kväll!

Nya Zeeland är ett intressant vinland, där det sortiment vi ser i Sverige domineras stort av gräsiga och fräscha Sauvignon Blancs med toner av t.ex. tomatstjälk, gräs och nässlor och en och annan sval Pinot Noir. Det beror på att klimatet på Nya Zeeland passar just sval-klimatsdruvor som Sauvignon Blanc och Pinot Noir som hand i hanske.
Men Vincent överraskade oss med några helt annorlunda viner också och personligen blev jag ordentlig förtjust i det femte vinet under provningen, en slank och elegant Syrah från Wairarapa, enligt bästa Rhône-tradition.

Vincent visar en presentation

Vincent inleder kvällen med en lättsam översikt över nya zeeländska viner

Om några veckor, 16 mars kommer Vincent tillbaka, och då står Australien på programmet.
Australien har ett helt annat klimat, och helt andra utmaningar, och det märks på vinerna.
Vi kommer få helt andra smaker i munnen; det kommer vara varm-klimatsdruvor.
Men känner vi Vincent rätt, så kommer han överraska oss igen!

Eftersom Vincent jobbat just med australiensiska och nyazeeländska viner, och rest mycket där, har han mycket att berätta!

Det finns några platser kvar på den provningen, så boka in den kvällen! Vi sätter oss till bords 18.00 och det kostar 795 kr. I det priset ingår en förrätt och en varmrätt, sex viner som vi provar och pratar om, samt kaffe och några av Under Kastanjens handgjorda praliner.

Dela med dig ...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin