Rosor i nöd och lust

När man kommer in i det glutenfria bageriet, och det mer ser ut som en blomsteraffär på grund av drivorna med rosor, än ett bageri, då vet man att det är bröllop på gång!

Det är, som ni nog förstått vid det här laget, bland det bästa vi vet, och det verkar många ha förstått, för till vår stora glädje får vi vara med ganska ofta när människor säger sina ”Ja!” till varandra.

En viktig del av festen efter vigseln är tårtan.
Alla ska tåla den (då är det synnerligen praktiskt att i princip alla våra tårtor är gluten- och laktosfria!) och brudparet ska verkligen älska den. Sen är det bra om alla andra också tycker att den är god.
Men den måste vara fin också. Något som får alla att utbrista i ett förtjust Åååh! när den serveras. Något man kommer ihåg med glädje!

Därför lägger både brudparet och vi ner en hel del tid på hur tårtan ska utformas och smaka. I allmänhet bokar vi in en provsmakning, då vi sitter ner i lugn och ro, och provsmakar olika sorters bottnar och fyllningar
(Det är klokt att komma lite hungrig. Det brukar, minst sagt, gå över)

Sen pratar vi igenom hur tårtan ska se ut. Ska den vara i flera våningar, eller ska vi ha flera, lite mindre tårtor på en ställning, eller kanske någon annan lösning? Vi bollar tillsammans.

Sen kommer vi till det här med dekorationer, och nu är det populärt att dekorera tårtan med levande blommor, och det gillar vi skarpt.

Det blir helt enkelt fantastiskt fint.

Vi dekorerar gärna med rosor. Alldeles riktiga rosor.

Vi dekorerar gärna med rosor. Alldeles riktiga rosor.

Men det ställer också en hel del speciella krav.
För det är mat vi serverar.
Oavsett hur vackert det är, så är det fortfarande mat.

Så när vi använder blommor på våra tårtor är vi mycket noga med vilka blommor det är.
Därför dekorerar vi aldrig tårtor med exempelvis liljor. För hur vackra de än är, så är de giftiga. Inte dödligt giftiga, men … nej. Dumt att chansa. Liljor struntar vi i.

Det finns en hel del blommor som är ätbara. Rosor, violer, ringblommor, olika sorters krasse exempelvis. Oftast använder vi rosor. Rosor är efterfrågade, rosor är romantiska och fantastiskt vackra, och passar väldigt väldigt bra just på bröllopstårtor.

Vi är jätteglada över att vi har hittat en så bra partner i just det här: Strauss blommor i Gamla Stan, hjälper oss att hålla koll. (När människor är bra på det de gör, kan man gott berätta om det!)
De är superbra på att förstå skillnaden mellan ekologiska rosor och rosor som ska tåla att ätas som mat. Inte minsta lilla gift får ha sprutats på blomman! Inte minsta lilla DROPPE!
Sen gör det inget att rosorna är rättvisemärkta också.
Då smakar de bara ännu bättre!

Rosor smakar olika. De orangea på den här tårtan var helt underbara! Perfekt balanserad syra!

Rosor smakar olika. De orangea på den här tårtan var helt underbara!

Dela med dig ...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0