Våra tårtor

Vill du beställa en fantastisk tårta?

Det finns alltid något att fira, om så bara att det äntligen verkar bli sommar!

Vi har alltid (ja, den KAN ju ta slut för dagen) prinsesstårta i vår kyldisplay, och ofta någon annan sorts tårta också.

Vi har flera ”standardtårtor” som vi gör på beställning, till ett fast pris. Några klassiker är Prinsesstårta, tysk schwartzwaldtårta, frukttårta, flädermoussetårta eller chokladmoussetårta med valnötsbotten.

Vi älskar utmaningar.IMG_8012_1000Kungsörnen beställde en tårta till ett pressevent. Vi tycker att den blev jättefin! Till ett pressevent ville Kungsörnen ha en turkos våningtårta, med en uggla på – och vi fick ha jätteroligt i bageriet i flera dagar. En våningtårta utgör ett fantastiskt blickfång på ett kalas, och den räcker till många gäster – men man bör tänka på att det inte är något man bär hem i en pappkartong på tunnelbanan. Taxi är en bra idé.

När Malena bad oss göra Värmlandstårtor, blev vi jätteglada.

Vi har gjort tårtor till åtskilliga bröllop, En populär variant är en sluten moussetårta med vit marsipan. Då varvar vi sockerkaksbotten med lyxig smörkräm och fruktmousse, till exempel jordgubbsmousse eller mangomousse, och så täcker vi tårtan med marsipan. Det är lätt att anpassa tårtans utseende till ett eventuellt färgtema, och med hjälp av olika färgpastor kan vi få fram nästan vilka nyanser som helst. Tårtan dekoreras sedan med exempelvis ätliga rosor, som på bilden.

En romantisk bröllopstårta i vit marsipan med jordgubbsmousse och generös smörkräm

Bröllopstårta

En annan älskad bröllopstårta är en öppen tårta utan marsipan. Den är fylld med citronkräm,  och bakad med vallmofrön i bottnarna, vilket ger ett härligt ”krisp” som får

En frisk och inte så söt tårta med citronkräm

Bröllopstårta

dig att förvånat och glatt lyfta på ögonbrynen när du smakar den för första gången. Ovanpå tårtan lägger vi hyvlade spån av den finaste vita choklad du kan tänka dig.

Självklart kan du den tårta du vill ha fri från det du inte tål, oavsett om det är gluten, mjölk, ägg eller något annat.

Tveka inte att kontakta oss med dina önskemål, men tänk på att göra det i tid.  En beställning på en ”vanlig” tårta vill vi helst ha en vecka i förväg och har du lite mer specifika önskemål är det klokt att ha ännu lite längre framförhållning.

Allt för att du ska få precis den tårtan du önskar!

Studenttårta

Studenttårta

Nationaldagstårta

Nationaldagstårta

En klassisk prinsesstårta men med

Våningstårta

Moussetårta med smörkräm

Moussetårta med spritsad smörkräm

Williamstårta

Williamstårta

Polistårta

Till en nyexaminerad polis kanske?

Hittar du Nemo?

Hittar du Nemo?

Svinerier

Batman-tårta 10629368_933566150003836_7582257551468222555_o

Dela med dig ...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0